ACTUALIZARE. Prima declaraţie a noului director medical de la Maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi

Data publicării:
exterior maternitatea elena doamna

Florentin Dumitrache are 62 de ani, este din Brăila, însă a urmat cursurile Universităţii de Medicină din Iaşi şi a profesat de-a lungul carierei sale în Capitala Moldovei ca medic specialist de obstetrică ginecologie şi profesor la UMF Iaşi. A fost director al Direcţiei Sanitare Iaşi în 1990 – 1991, iar în perioada 2002 – 2006 a ocupat pe rând funcţiile de director adjunct, respectiv director general al Spitalului Clinic „Elena Doamna” din Iaşi. În 2006 a fost răsplătit pentru întreaga activitate profesională cu o diplomă de excelenţă.

ACTUALIZARE ORA 17.00: Proaspăt numit în funcţia de director al Maternităţii „Elena Doamna", medicul Florentin Dumitrache este decis să facă unele schimbări: "Sunt, ca în orice activitate şi părţi mai bune şi părţi mai puţin bune. Şi cu activitatea zilnică, şi cu activitatea de gărzi şi cu activitatea de implementare a unor protocoale , deci sunt multe lucuri care pot fi corectate sau lăsate aşa cum s-a ajuns dacă sunt bune."

Noul director medical va ocupa această funcţie cel mult şase luni. "O decizie asemănătoare va fi luată cât de curând, zilele următoare şi în cazul managerului domnul Anton, iar ambele concursuri urmează să fie organizate de către Consiliul de Administraţie," a specificat Marius Pârciu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Iaşi.

Noul director medical recunoaşte că au fost deficienţe în cazul bebeluşului născut mort: "La cazul Ciobanu s-a greşit mai mult printr-o necomunicare cu pacienta. Trebuie corectate în interecomunicare, în maniera de reacţie atunci când e o situaţie de genul acesta, care nu trebuie nici amânată, nici ocolită." 


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri