ACTUALIZARE. Şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Suceava, reţinut de DNA

Data publicării:
perchezitii iarna-1

ACTUALIZARE ORA 21:30 Şeful SIPI Suceava, Cristian Macsim, a fost reţinut de procurorii DNA după opt ore de audieri. Avocatul lui susţine că este o greşeală de procedură în ce priveşte instrumentarea dosarelor. Cristian Macsim, alături de alţi cinci poliţişti din Suceava, este suspectat de abuz în serviciu şi favorizarea unor contrabandişti. 

Potrivit unor surse, la finalul anului 2013, mai mulţi poliţişti de la Secţia nr. 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, din judeţul Suceava, au ajuns în atenţia Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă pentru suspiciuni de contrabandă cu ţigări de provenineţă ucraineană. Poliţiştii au aflat că sunt urmăriţi şi au fabricat o serie de probe informatorilor. În urma probelor fabricate, informatorii au fost arestaţi.

Potrivit aceloraşi surse, de această situaţie avea cunoştinţă şi şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Suceava, Cristian Macsim. Mai mult decât atât, acesta ar fi protejat suspecţii refuzând mai multe dosare cu informaţii din care reieşeau indicii clare ale faptelor de corupţie.

Percheziţiile de astăzi sunt instrumentate de DNA cu sprijinul Jandarmeriei şi al SRI. Comunicatul integral emis astăzi de DNA:
“Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, infracțiuni contra înfăptuirii justiţiei și infracțiuni de fals, comise în perioada 2013-2014.

În cursul zilei de 22 decembrie 2014, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 6 locaţii situate pe raza județului Suceava, reprezentând domicilii ale unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Direcției de Informații și Protecție Internă și din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri