Acuzaţii de malpraxis la spitalul din Bârlad. Un nou născut a murit la scurt timp după naştere

Data publicării:
HOL SPITAL BARLAD

Tânăra de 26 de ani s-a internat în spital cu o săptămână înainte de a naște. Luni seara a început să se simtă rău și a încercat să alerteze personalul medical. 

"Răcneau la mine că nu sunt de naștere. Nu mai puteam și m-au suit pe masă și am născut. - Fără doctor? - Fără doctor, era numai o asistentă și infirmiera. - În tot acest timp n-au chemat medicul? - Nu, după ce am născut copilul", povesteşte Florentina Sava.

Copilul era în viață când a venit pe lume, dar în numai câteva minute a intrat în stop cardio respirator.

Cristina Sârbu, director de îngrijiri medicale la Spitalul Elena Beldiman: "Din punct de vedere clinic si paraclinic era o naștere normală, cu poziția fătului situată pelvin, deci nu impunea nimic. Nu pot sta doar în sala de naștere medicii pentru că sunt de gardă pe două sectoare. S-a practicat resuscitarea de către medicul neonatolog timp de 40 de minute, din păcate, fără rezultat."

Familia vrea totuși o explicație. Dacă totul a decurs normal, de ce a murit copilul? 

"Cum se poate întâmpla de la ora 10:00 și până la ora 4:00, nu s-a putut un medic să se ducă la dânsa să-i facă un ecograf să spună ce se întâmplă," se întreabă acum tatăl bebeluşului mort.

Paula Romaneț, bunica bebeluşului: "Domnul doctor ne-a explicat în felul următor: ne-a spus că nu știe nici dânsul să ne explice ceea ce s-a întâmplat. Chiar dacă suntem săraci și necăjiți, o să mergem până ce o să facem dreptate. Dreptate vrem, nu altceva. Depunem plângeri la poliție, la Colegiul Medicilor."

Direcția de Sănătate Publică Vaslui a trimis la spitalul din Bârlad o echipă de inspectori care să verifice dacă s-au respectat protocoalele medicale. Reprezentanții DSP vor să afle dacă se poate vorbi de o culpă medicală în acest caz așa cum acuză familia. 

Inspectorii DSP așteptă mai întâi rezultatul necropsiei pentru a stabili cine se face vinovat pentru decesul nou născutului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri