Admitere grea pentru absolvenții de liceu care au dat examen pentru a intra la facultate

Data publicării:
proba

La Drept, în două ore, tinerii au avut de răspuns la 50 de întrebări, iar concurenţa a fost strânsă - 4 candidaţi pe loc. Pe cele 200 de locuri la buget s-au înscris aproape 800 de candidaţi.

Conducerea Facultăţii de Drept susţine că cele 50 de subiecte puteau fi rezolvate cu uşurinţă. În plus, de anul viitor, admiterea ar putea sp includă și un examen de logică, pentru o selecție și mai riguroasă a celor mai buni candidați. 

Iar dacă la Drept examenul de admitere reprezintă deja o tradiție, la Facultatea de Informatică acesta este al doilea an în care nu se mai intră doar pe bază de dosar. 

610 candidaţi au dat examen pentru a prinde unul dintre cele 280 de locuri scoase la concurs de facultate. Anul trecut, doar cei care au obţinut peste 8.50 au fost acceptați la Facultatea de Informatică din Iaşi.

„Dosarele lor de la Bacalaureat arătau că sunt foarte bine pregătiţi dar vom vedea rezultatele după acest examen de admitere. Subiectele au fost la nivelul celor de anul trecut, deci mai grele decât la Bacalaureat. Scopul nostru este în primul rând de a-i diferenţia pe cei foarte buni de ceilalţi,” a declarat Adrian Iftene, decanul Facultății de Informatică. 

Rezultatele vor fi afişate marţi, 23 iulie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri