Sari la conținut

Afacere din păpuşi făcute acasă

Pentru o tânără din Iași, rolul de mamă i-a adus în viață şi o nouă pasiune: aceea de a face jucării. Maria are două fetițe, iar în urmă cu doi ani, a făcut o pernă pentru una dintre fiice, apoi i-a dăruit și o păpușă.

"Am pus fetița pe Facebook și ținea păpușica în brațe. Și prietenele mele de pe Facebook au spus: uau, ce frumoasă e, de unde e? De ce nu faci mai multe? De ce nu faci și altceva? De ce nu le vinzi?" povesteşte Maria Magdalena David.

Nu a stat pe gânduri, iar ușor, ușor, de jucăriile ei au ajuns să se bucure zeci de copii, nu doar cele două fetițe. Teodora are șase ani și de ziua ei a primit un elefant.

"Mă mai joc cu el și îl țin și pe pat. De câteva ori îl luăm și cu noi la aventuri. La bunica, la cumpărături. Îl iau la film," povesteşte micuţa.

Una din comenzi a primit-o de la Simona. Educatoare, tânăra a vrut să îi determine pe copiii din grupa mijlocie să doarmă la prânz. După ce a văzut jucăria pe care Teodora, fiica ei a primit-o, nu a stat pe gânduri și a comandat 20 de elefanți pe care cei mici au putut să îi ia la grădiniță.

"Faptul că Maria le-a scris numele fiecăruia pe ureche a fost foarte fain că fiecare știa care e perna lui," spune Simona Vaman, educatoare.

Maria Magdalena David: "tot ce cos, cos foarte bine. Adică năsturei și părți mici care ar putea fi înghițite, care nu se desprind și, în consecință, sunt în regulă pentru orice vârstă."

Mariei îi ia câte două zile să confecţioneze o păpuşă. Le face, aproape integral, de mână.Pe aceeași temă