Aglomerație la CJAS Iași. Sute de persoane au stat la coadă pentru cardurile de sănătate

Data publicării:
cjas

Angajații de la Biroul de Internări de la spitalul Sfântul Spiridon au procesat cererile de internare cu mare dificultate. A fost prima zi în care internările s-au făcut pe baza cardului de sănătate iar sistemul informatic a cedat. Bolnavii au fost nevoiți să stea la coadă și câte trei ore.

„Niciodată nu am stat atât de mult. Sunt bătrână, sunt bolnavă și vin des în spital”, a spus un bolnav.

„Am mai fost acum două luni și jumătate și nu era așa coadă, o fi din cauza cardurilor”, a spus un alt bolnav.

„Pe socrul meu trebuie să îl internez. Și vi s-a explicat de ce merge așa greu aici? Din cauza cardurilor . Noi am mai fost la un alt spital și tot așa era”, s-a plâns o altă persoană.

„Programul informatic este supravegheat tot timpul de echipa de informaticieni a spitalului sub controlul conducerii. Evident, fiind o accesare mult mai frecventă în aceste ore ale dimineții se mai blochează. Pacienții sunt rugați să aibă înțelegere și răbdare”, a spus prof. dr. Diana Cimpoeșu, purtător de cuvânt al Spitalului Sfântul Spiridon.

Situația de la Spitalul Sf ântul Spiridon s-a regăsit în toate unitățile spitalicești din oraș. În plus, la sediul Casei Județene de Sănătate s-au așezat la coadă peste 700 de persoane. Acestea au mers să își ridice documentele, fără de care nu au acces la servicii medicale.

„Intru eu astăzi? De trei ori venită, nu intru. Şi copil închis în casă de trei ani, bătaie de joc” a spus o persoană.

„Sunt operată de rinichi, cum pot să stau eu aici ore întregi? Şi toţi intră cu relaţii, vin şi îi bagă înăuntru”, a spus o altă persoană.

„Noi, prin toate mijloacele noastre, am făcut tot ce este posibil pentru a veni în spijinul asiguraților. Am creat un program informatic prin care își pot depune o cerere ca să nu se prezinte de două ori la sediul casei de sănătate. De asemenea, am mărit programul cu publicul”, a spus Robert Dâncă, director CJAS Iași.

În acest moment, în județul Iași sunt nedistribuite aproximativ 40.000 de carduri de sănătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri