Aglomeraţie la Vamă

Data publicării:
aglomera 20ie 20la 20vam-42274

Cei mai mulţi cetăţeni care trec zilele acestea prin Vama Albiţa se pregătesc de concediu în România.

''Merg ]n Bucovina, că aici e Moldova, e Bucovina noastră, sunt privelişti frumoase, miraculoase'', spune un cetăţean moldovean.

''Facem o mini-vacanţă la Sovata, mergem cu familia. Vom sta 3-4 zile, doar atât'', spune o altă persoană care trece prin Vamă.

Pentru alţii însă începe un an nou de muncă peste hotare.

''Din concediu am venit, de acum mergem la muncă în Italia. Gata, sărbătorile s-au terminat, de acum începe lucrul, mergem să lucrăm'', spune un alt cetăţean.

Au suplimentat personalul la Vama Albiţa

Reprezentanţii de la Poliţia de Frontieră spun că se aşteaptă la un trafic intens inclusiv în weekend, până pe 7 ianuarie, când se sărbătoreşte Ajunul Crăciunului pe rit vechi.

''În punctul de trecere al frontierei Albiţa se circulă pe şase artere de control. Personalul care efectuează controlul documentelor practic s-a dublat. De asemenea, la nivelul punctului de trecere a frontierei Albiţa s-au constituit rezerve de personal formate din ofiţeri şi agenţi pregătiţi să intervină dacă situaţia o va impune'', spune inspector Irina Mirică-Gheucă, purtător de cuvânt Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui.

Prin vamă, zilnic trec în medie câte 700 de autoturisme, însă începând de joi numărul acestora a crescut până la aproape 2.000.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri