Ajutor pentru copiii cu tulburări mintale. O fundaţie din Iaşi va derula un program de incluziune socială a copiilor

Data publicării:
copii saraci blurr

La nivel mondial, unul din 5 copii suferă de o problemă emoțională, de dezvoltare, sau comportamentală. În schimb, în România nu există o statistică a numărului total de minori cu probleme de sănătate mintală. Proiectul lansat de membrii asociației Salvați Copiii își propune să vină în sprijinul acestor copii.

Irina Hazincop, PR organizația Salvați Copiii Iași: "un proiect ce se va desfășura pe o perioadă de 10 luni la nivelul regiunii de nord-est a României. Vrem să dezvoltăm măsuri active de incluziune socială și educațională a copiilor cu tulburări de sănătate mintală, astfel încât acești copii să fie acceptați."

Estimările asociației Salvati Copiii arată că din 3,8 milioane de copii români, peste 760 de mii au o problemă de sănătate mintală.

"Semnalul de alarmă poate fi orice manifestare pe care părintele o observă ca fiind deosebită de felul de a se comporta copiilor de vârsta apropiată," a spus Laura Chiriac, psiholog. 

Proiectul se va desfășura în 105 școli din mediul rural și urban. Iar la lansarea proiectului au participat și o parte dintre persoanele care lucrează constant cu astfel de copii.

"De multe ori suntem puși în situația să intrăm în școală, să desfășurăm o activitate, fie la clasele I-IV, sau la gimnaziu și, la final, învățătoarea sau dirigentele să ne spună, știți avem băiețelul cutare, este violent , este mai agresiv, are ceva tulburări," a spus Virginia Pralea, compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității.

Valoarea proiectului este de peste 83.000 de euro, din care 74.930 de euro reprezintă finanțare europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri