Sari la conținut
News Alert

Ajutor pentru rău platnici: Primăria Pașcani va anula penalitățile celor care îşi achită  facturile restante

La Pașcani, aproximativ 70 la sută dintre cei 10 mii de clienţi branşaţi la sistemul centralizat de încălzire nu îşi achită facturile la timp. Datoriile populației depăşesc şase milioane de lei, iar din această sumă 1,2 milioane sunt penalitățile. Ca să mai recupereze din bani, regia de termoficare a dat in judecata 700 de rău platnici, dar măsura nu a avut rezultatele scontate.

„Uneori, instanţa acceptă plata eşalonat şi atunci chiar nu înţelegem deloc şi cheltuielile pentru noi sunt foarte mari şi eforturile pe care le depunem să mergem în instanţă,” explică Georgeta Huţanu, directorul RAGCL Paşcani.

Ca să scape de aceste procese costisitoare, primăria a decis să le facă o concesie datornicilor și să le șteargă penalitățile. Dar cu o condiție, aceștia să-și achite restanțele integral.

„Aceste penalităţi sunt destul de mari, de multe ori depăşesc şi valoarea debitelor. În cadrul regiei merge, şi nu numai in cadrul regiei, ci şi cei de le Preserv apă vor să facă acelaşi lucru,” a declarat Vasile Axinte, viceprimarul municipiului Paşcani.

Facilitatea oferită de primărie nu îi încurajează însă prea mult pe datornici pentru că, mulţi dintre ei, oricum nu au bani să îşi achite facturile. Facilitatea este valabilă până pe 31 mai, iar furnizorul de agent termic din Pașcani se aşteaptă ca încasările să se dubleze în această perioadă.