Alegeri la Iași pentru viitorul candidat PDL la președinția României

Data publicării:
alegeri pdl

În Iaşi peste 2.500 de membri PDL au fost aşteptaţi să-şi exprime opţiunea în cele 12 secţii de votare. Iar votanții nu au întârziat să apară: „Am venit la această votare pentru a căuta cea mai competentă persoană care trebuie să ne reprezinte ca români în 2014. Am venit pentru acest partid pentru că mi se pare că a făcut lucrurile cele mai bune în ultima perioadă. Iar din variantele care sunt trecute pe buletinul de vot, având libertatea să aleg, am şI opţiune mea de cetăţean şI cred că L-am selecţiont pe cel mai bun,” a spus unul dintre ei.

Urnele au fost deschise în intervalul 9.00 - 17.00 și a fost pentru prima dată când în interiorul unui partid politic au fost organizate alegeri pentru desemnarea candidatului care se va înscrie în cursa pentru cea mai înaltă funcţie în stat. „Este un act democratic şi o noutate absolută pentru noi şi pentru România modul în care Partidul Democrat Liberal să-şi desemneze, să-şi selecteze candidatul pentru Palatul Cotroceni. Rezultatele oficiale al acestei curse electorale va fi făcut cunoscut în 16 decembrie având în vedere că sâmbătă 14 decembrie este ultima rundă de vot în judeţul Ilfov şI în municipiul Bucureşti,” a declarat Ioan Oltean, vice-preşedintele PDL.

„Vine muntele la Mahomed. Observaţi cum oameni din fruntea PDL-ului merg prin toată ţara. Este şi o legătură trăită a celor din capul trebii cum spunea Sorescu cu oamenii de jos,” a adăugat Dumitru Oprea, membru PDL. „Sper ca în 2014 PDL-ul să dea preşedintele României şi cât de curând PDL-ul să vină la Guvernare,” a spus Cristina Dobre, membru PDL.

Alegerile au avut loc după ce cei trei candidaţi şi-au expus proiectele cu care vor intra în cursa electorală pentru preşedinţie.

În urma numărării buletinelor de vot din toate județele Moldovei, Cătălin Predoiu a obţinut 87,62 la sută din voturi, fiind urmat de Gheorghe Falcă, cu 10,38 la sută din voturi şi de Simona Crețu, care a fost votată de doar 1,67 dintre membrii PDL. La nivel național,  rezultatele oficiale al acestei curse electorale vor fi făcute publice în 16 decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri