Alertă cu bombă într-o zonă intens circulată din Iași

Data publicării:
mascati

ACTUALIZARE ORA 10:00. După două ore în care echipele de intervenţie au stabilit un perimetru de siguranţă şi au verificat geanta, geniştii au descoperit că aceasta conţinea doar haine.

Alarma s-a dat dimineață, la ora 08:00, atunci când o tânără îmbrăcată în negru a lăsat trolerul pe stradă și a fugit. Imediat, la fața locului au venit mai multe echipaje de poliție, ambulanță, dar și pirotehniștii de la Serviciul Român de Informații. Mai multe autoturisme parcate în jur au fost mutate, iar pietonii au fost îndepărtați.

"Este o valiză suspectă, cineva a lăsat-o şi a fugit. Cică cineva ar fi sunat la poliţie că un tip, o tipă a lăsat valiza şi a şi fugit."

"Dacă e o glumă proastă, cel care a făcut glumă proastă să plătească pentru ceea ce a făcut."

"Cred că nu mai rămân că mi-e cam teamă. Parcă am auzit că este vorba despre o bombă, nu ştiu, atât am auzit. - E periculos? - E foarte periculos în parcare, e şi mai periculos că sunt maşini, foarte periculos. Uite mi s-a făcut pielea de găină."

"Eu cred că e o glumă proastă. Să-i fie ruşine dacă face aşa ceva pentru că aici este foarte multă lume şi suntem toţi speriaţi," au spus oamenii.

După două ore de intervenție, pirotehniștii au reușit să deschidă bagajul suspect. În interior se aflau doar obiecte de vestimentație. Ca urmare a intervenției, însă, un cetățean arab a rămas fără permis de conducere. Iar asta pentru că a pătruns cu autoturismul în perimetrul de siguranță, în ciuda avertismentelor polițiștilor:

"N-a fluierat, n-a făcut nimic, putea să spună cu mâna. Eu n-am văzut, adică eu am 25 de ani de zile aici în România n-am greşit cu nimic şi respect legile româneşti ca să ştiţi. Orice greşeală costă."

Polițiștii continuă cercetările în acest caz. Oamenii legii vor încerca să o găsească pe tânăra care a abandonat bagajul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri