Ambasadorul Marii Britanii: „Iaşiul poate să fie un oraş şi un judeţ strategic pentru Uniunea Europeană”

Data publicării:
ambasador uk

Prefectul Romeo Olteanu a fost cel care l-a întâmpinat pe ambasadorul Marii Britanii. După o întrevedere ce a durat aproape o oră concluziile au fost clare.

„Iaşiul poate să fie un oraş şi un judeţ strategic pentru Uniunea Europeană. Am discutat în octombrie la nivel european cum putem să construim o piaţă unică digitală şi după părerea mea oraşul Iaşi şi judeţul Iaşi poate să joace un rol foarte important în dezvoltarea pieţei digitale unice în Uniunea Europeană,” a spus Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii și al Irlandei  de Nord în România. 

„A făcut o testare a oportunităţilor pe care le poate avea Iaşiul pentru investitorii englezi. A fost interesat vă spun în primul rând de calitatea studenţilor din sistemul electronică, electrică, hidraulică. A fost interesat de faptul că sunt foarte multe firme de IT,” a spus Romeo Olteanu, prefectul județului Iași. 

Ambasadorul a discutat cu autoritățile și despre necesitatea curselor aeriene între Iași și orașele importante ale Europei, tot în perspectiva dezvoltării mediului de afaceri.

„Am discutat, bineînţeles, despre proiectul cel mai important al Consiliului Judeţean care este în implementare respectiv modernizarea Aeroportului ieşean şi, bineînţeles, perla coroanei pentru noi, zborul, legătura directă dintre Iaşi şI Londra, lucru care este esenţial, lucru de căpătâi atunci când vorbim cu investitori,” a spus Cristian Adomniței, președintele Consiliului Județean Iași.

„ Modernizarea Aeroportului şi zborul direct la Londra va deschide Iaşiul şi judeţul Iaşi pentru lume. Eu cred că este un punct foarte important pentru investitori, pentru partenerii externe,” a adăugat Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii și al Irlandei de Nord în România.

Martin Harris a anunţat că până la finalul anului va reveni la Iaşi pentru a vizita două ferme agricole precum şI câteva dintre cele mai reprezentative companii ieşene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri