Sari la conținut
News Alert

Amenzi pentru protestele față de proiectul de la Roșia Montană

Patru persoane au fost sancţionate contravenţional de oamenii legii pentru protestele care au loc in fiecare duminică de 8 săptămâni. Unul dintre aceştia are de achitat două amenzi ce însumează 15.000 de lei.

„În primul rând nu sunt eu organizatorul protestelor. Acolo oamenii s-au adunat la un apel naţional. Şi am primit acum patru zile în plic două procese verbale, unul în cuantum de 5 mii de lei şi unul de 10 mii de lei în care mi se aduc acuze ca aş fi protestat şi nu ştiu ce s-a mai întâmplat acolo cu blocajul. Eu nu am avut parte, de a face cu lucrurile acestea,” a explicat Virgil Iordache, participant la protest. 

„Bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru organizarea şi desfăşurarea unor acţiuni publice nedeclarate,” a declarat Anca Vâjâiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.  „Din câte am înţeles de la forţele de ordine, au existat mai multe grupuri care şi-au arătat intenţia de a protesta dar concret nimeni nu a înaintat o cerere de a organiza un asemenea protest aşa cum scrie legea în vigoare în Piaţa Unirii. Mai mult decât atât nu au existat nici cerere de a face miting adică de a se deplasa într-o anumită zonă în oraş,” a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

Duminica la ora 17 se anunţă un nou protest față de proiectul de la Roşia Montană.

Pe aceeași temă