Sari la conținut

Anchetă după ce un pacient a murit la Urgenţe

Bărbatul a fost găsit de un echipaj al Serviciului de Ambulanță din Huși, pe marginea drumului. Căzuse de pe bicicletă după ce i s-a făcut rău.

"Echipajul ajuns la fața locului a găsit pacientul cu leziuni la nivelul regiunii faciale, conștient, stabil hemodinamic," a explicat Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Vaslui.

În momentul în care a ajuns la spital starea lui a început să se înrăutățească treptat. Depășite de situație, cadrele medicale din camera de gardă au cerut ajutorul, prin telefon, unui specialist.

Carmena Piseru, medic şef la UPU, Spitalul Vaslui: "asistentele de la CPU Huși, care lucrau fără medic deoarece nu mai exista gardă, au sunat medicul care a fost detașat de la noi la Huși pe o perioadă de 6 luni și medicul a spus cum a trebuit să facă până vine echipajul de prim ajutor de la ambulanță."

"După aproximativ o oră, am fost solicitați să transportăm pacientul cu diagnosticul de traumatism cranio facial şi, posibil, hematom intracranian la Spitalul Județean Vaslui," a explicat Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Vaslui.

Conducerea Spitalului din Huși spune însă că s-a făcut tot posibilul.

Taisia Deleanu, directorul medical al Spitalului Municipal Huşi: "severitatea cazului, cu siguranță, nu ar fi avut un alt deznodământ, indiferent de unde ar fi fost asistat."

Direcția de Sănătate Publică vrea să afle însă dacă s-au respectat protocoalele medicale. În plus, medicul aflat în concediu a anunțat deja conducerea spitalului că nu mai vrea să revină.

Nu e prima dată când spitalul din Huşi rămâne fără specialist la Urgenţe. Unitatea de Primiri Urgenţe a fost închisă anul trecut, după ce medicul coordonator şi-a dat demisia în urma morţii unei fetiţe de patru ani.