Anchetă în campusul "Tudor Vladimirescu". 300 de studenţi au fost înscrişi, fără să ştie, la un medic de familie

Data publicării:
STUDENTI TUDOR

Totul s-a întâmplat în urmă cu două luni, când studenţii au completat actele pentru cazarea în căminul T19 din campusul Tudor Vladimirescu. Dintre cei aproximativ 400 de studenţi cazaţi aici, mai bine de trei sferturi au semnat, fără să ştie, documentul prin care se înscriu la un medic de familie.

"Mi se pare, sincer, un abuz pentru că noi nu am fost anunţaţi: vedeţi că semnaţi pentru treaba aia. Pur şi simplu ni s-a dat un morman de hârtii, vreo zece hârtii, cred, printre care s-a mai întâmplat să ne facă şi card la o anumită bancă fără să ştim."

"Nu mi se pare normal. Am fost informaţi că am putea alege un medic de familie. Am zis clar că nu caut medic de familie şi, totuşi, a apărut semnătura mea pe acea cerere. De unde şi până unde, nu am idee."

"În cadrul actelor de la cazare şi nu am ştiut că semnăm pentru aşa ceva."

Conducerea Direcţiei de Servicii Studenţeşti a început o anchetă. Principalul responsabil pentru situaţia creată este considerat preşedintele căminului.

"Vom lua măsurile administrative împotriva preşedintelui de cămin. Anchetă, să vedem cum s-a desfăşurat. Administraţia de ce nu ne-a sesizat de cele întâmplate, dar cred că este un abuz de încredere," a declarat Bogdan Budeanu, șeful Direcţiei de Servicii Studenţeşti "Tudor Vladimirescu". 

Studentul responsabil ar putea fi transferat în alt cămin, iar medicul de familie la care au fost înregistraţi studenţii a intrat în atenţia Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

Robert Dâncă, preşedintele CJAS Iaşi: "Dacă se va constata că i-a transferat abuziv, fără acordul dumnealor, vor fi aplicate sancţiunile contractuale care pot duce şi până la rezilierea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate şi, după caz, poate fi obiectul unor cercetări legate de fals."

Medicul implicat în acest caz nu vrut să comenteze situaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri