Sari la conținut

Anchetă în trafic. Şoferii din Iaşi vor fi opriţi de poliţişti şi întrebaţi despre destinaţia şi scopul călătoriei

Ancheta se va desfăşura în perioada 3-5 iunie şi 8-9 iunie, cu sprijinul Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi şi a Poliţiei, pe 5 artere ale municipiului Iaşi:

3 iunie - Şos. Nicolina Înainte de urcarea pe pasajul peste CF
4 iunie - Pasajul Alexandru cel Bun Între Str. Basarabi şi Piata Voievozilor
5 iunie - Calea Chişinău Între Benzinăria Petrom (Str.Atelierului) şi Intrare Aplast
8 iunie - Str. Vasile Lupu Între Str. Oancea şi Str. Dudescu
9 iunie - Str. Anastasie Panu Între Str. Elena Doamna şi Str. Achim Stoia (în dreptul sediului BRD)

Informaţiile astfel obţinute vor fi folosite la validarea modelului de transport ce va sta la baza Planului de Mobilitate Urbană Durabilă Iaşi.

Deşi șoferii sunt obligaţi să oprească la indicaţiile poliţiştilor, participarea la acest studiu este voluntară, iar informaţiile furnizate vor fi strict confidenţiale.

“Un Plan de Mobilitate Urbană Durabilă are ca obiectiv crearea unui sistem de transport urban durabil şi modern, care să susțină dezvoltarea economică prin creșterea accesibilității pentru populație și mărfuri. Principalele beneficii ale acestuia sunt: facilitarea accesului tuturor la locurile de muncă şi la servicii; reducerea poluării, a emisiilor de gaze cu efect de seră şi a consumului de energie; îmbunătăţirea siguranţei şi securităţii, reducerea costurilor de călătorie; obţinerea unei mobilităţi unitare, fără întreruperi; creşterea atractivităţii şi a calităţii mediului urban,” se arată în comunicatul emis de Primăria Iaşi.

Pe aceeași temă