Sari la conținut

Anchetă la o maternitate din Iași. O pacientă cu sarcină extrauterină a fost operată de trei ori în 24 de ore

Tânăra din Botoşani a ajuns la maternitatea din Iaşi la sfârșitul săptămânii trecute. Avea o sarcină extrauterină ce îi punea viața în pericol și i s-a recomandat o întrerupere. Medicii de la maternitatea „Elena Doamna” i-au administrat inițial un tratament medicamentos pentru eliminarea sarcinii. Fără efect însă. Astfel încât au decis că trebuie să intervină chirurgical. Pentru că nu au reușit să oprească hemoragia după prima operație, medicii au fost nevoiți ca în 24 de ore să mai intervină chirurgical de două ori.

„Postoperator, starea pacientei a fost stabilă. În cursul dimineţii de 25 martie s-a hotărât reintervenţia în cadrul unei echipe multidisciplinare alcătuită din ginecologi, chirurgi vasculari, chirurgi generalişti, pentru reevaluarea hemostazei,” a declarat Mădălina Nour Ciuhodaru, purtătorul de cuvânt al Maternităţii „Elena Doamna” Iaşi.

După a treia intervenție care a durat cinci ore, pacienta a fost transferată în stare gravă la Spitalul Sfantul Siridon unde se află în continuare la terapie intensivă.

„Pacienta este în disfuncţie organică multiplă, fiind intubată şi ventilată mecanic, cu funcţiile susţinute de aparate. Nu a mai sângerat , dar prognosticul se păstrează în continuare extrem de rezervat,” a spus Gabriel Perianu, medic la Spitalul „Sfântul Spiridon” Iaşi.

Familia tinerei a făcut o plângere la Ministerul Sănătății.

„M-au întrebat alţii dacă voi căuta vinovatul. Nu voi căuta niciun vinovat pentru că noi vrem să căutăm adevărul. Asta este cel mai important. Sunt sigur că forurile superioare vor lua măsuri despre acest caz,” spune prietenul tinerei. 

Medicul care a realizat intervențiile nu a dorit să comenteze personal acuzaţiile care i se aduc.

„Momentan are loc o anchetă, până nu vom avea aceste rezultate nu putem şti ce măsuri sau dacă acestea se vor impune,” a adăugat purtătorul de cuvânt al Maternităţii „Elena Doamna” Iaşi.

Familia tinerei spune că în funcție de evoluția stării de sănătate a acesteia va decide dacă este cazul să depună reclamații la Colegiul Medicilor sau la Parchet.