Sari la conținut

Anchetă la RATP după ce jumătate de milion de lei a dispărut din încasările unității

Conducerea Regiei de Transport a constatat la finalul săptămânii trecute că din casierie lipsesc bani. La un inventar al încasărilor din bilete a rezultat o lipsă în gestiune de 500.000 de lei. Atunci, atenția șefilor din Regie s-a îndreptat asupra casierului principal, care şi-a recunoscut vina și a rămas deja fără loc de muncă.

”Din discuţiile pe care le-am avut eu personal cu dumneaei, mi-a spus că a luat acasă o parte din bilete şi i le-a furat cineva. Teoretic, ei îi lipseşte, după foaie, doar din septembrie anul acesta. Nu e adevărat deoarece aceste evidenţe primare nu au fost ţinute corespunzător,” a declarat Maricel Ghercă, director RATP Iași.

Despre prejudiciul de la Regia din subordine a aflat și primarul interimar al municipiului Iași. Mihai Chirica spune că fosta casieră nu numai că a furat bilete ci a falsificat și borderourile cu încasări.

Mihai Chirica, primarul interimar al municipiului Iași: ”pe filiera casierie - încasări tonete se sustrăgeau sume de bani, iar primul indiciu a fost chiar inventarul pe care l-am făcut. S-a descoperit că una dintre casierele centrale sustrăgea bani modificând procese verbale de vărsământ.”

Societatea de transport public a Primăriei ieșene se află în pragul falimentului. Consilierii spun că în această situație s-a ajuns din cauza managementului defectuos.

”La momentul declarării insolvenței, RATP-ul avea la bugetul statului o datorie de peste 140 de milioane de lei, ceea ce înseamnă foarte mult și nu cred că cineva ar putea să mai găsească o soluție pentru salvarea ei,” susține Marius Dangă, consilier local al municipiului Iași.

Ieșenii sunt nemulțumiți de felul în care regia ieșeană deservește populația.

”E dezastru, dar ce putem face noi? Ce putere avem noi să facem?”

”Vin cu întârziere. Sunt aglomerate. Astea sunt condițiile la noi, în țara noastră.”

Prejudiciul estimat la Regia de Transport este de cinci sute de mii de lei. Şefii Regiei ieșene au depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Procurorii vor fi cei care vor declanșa cercetările și vor studia imaginile de pe camerele de suparaveghere din gheretele vânzătorilor pentru a-i depista pe eventualii complici ai casierei.

Pe aceeași temă