Angajaţii Consiliului Judeţean au ieşit în stradă

Data publicării:
protest cj

Angajaţii Consiliului Judeţean Iaşi au oprit dimineaţă lucrul pentru o oră și au ieșit în fața instituției pentru a protesta. Oamenii spun că vor salariile decente.

"Dacă salariul minim este de zece milioane, da, o mie de ron, sporul meu de vechime este în acest 1059, deci salariul meu este de 700 de ron, nu? Pentru că eu am 30 de ani de muncă."

"În fiecare zi îi repet să învețe, noi ca părinți o ajutăm și în momentul în care va termina liceul sau poate chiar mai devreme dacă îmi permit să plece în afară într-o societate normală," au spus salariaţii.

"Salariile sunt foarte mici. Am colegi care pleacă acasă cu o mie de lei, am colegi care pleacă acasă cu șapte sute de lei. Vrem și noi un trai decent, vrem niște salarii care să ne reprezinte. Nu să ne motiveze. Să ne lase loc de trai," a spus Giorgeana Niculescu, lider sindicat CJ Iași.

Acțiunea lor nu i-a lăsat nepăsători pe șefii din instituție, care au ieșit în stradă alături de subalterni.

"Nu e OK ca unii dintre funcționari să aibă salariile majorate în baza unor ordonanțe și ceilalți nu," a spus Alin Aivănoaie, vicepreședinte CJ Iași.

Protestul angajaților de la Consiliul Județean Iași s-a încheiat cu un moment de reculegere în memoria victimelor de la Clubul Colectiv. Funcționarii au aprins lumânări pentru tinerii care au murit săptămâna trecută.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri