Sari la conținut

Antrenorul de baschet Costel Moscalu a murit. Bărbatul suferea de diabet 

Costel Moscalu era în drum spre Sala Polivalentă, unde echipa sa avea de disputat un meci contra echipei Rapid București. Oficialii sportului ieșean au fost cutremurați la aflarea veștii că baschetbalistul a fost răpus de boală.

„Am pierdut un fiul al baschetului de prim palier al Iașiului cu două ore înaintea de începerea dublei Rapid și Poli Iași din Sala Polivalentă,” a spus Leonida Antohi, președintele CS Politehnica Iași.

„Am ajuns la ultimul sfert de joc, sperăm să ne putem aduna și să îi purtăm cu cinste numele. Dumnezeu să îl odihnească,” a spus Viorel Grancea, președintele Politehnica Iași – baschet.

Ca urmare a evenimentului tragic, partida a fost amânată.  

Acum, Membrii Asociației Suporterilor de Elită Ieșeni vor solicita autorităților ca Sala Polivalentă să poarte numele Costel Moscalu.

„Un jucător exponențial pentru orașul Iași, cel mai bun jucător de baschet pe care l-a dat vreodată orașul Iași, probabil noi suporterii încercăm să facem niște demersuri ca această sală de sport să îi poarte numele. Dumnezeu să îl odihnească în pace,” a spus  Sergiu Melinte, președintele ASEI.

Descoperit de antrenorul Dan Pavelescu, Moscalu a făcut parte din loturile naționale de juniori și tineret ale României. La 21 de ani a fost transferat de Dinamo București, după care a jucat la Farul Constanța și Elba Timișoara. S-a întors apoi în Iași, unde a fost liderul echipei Politehnica alături de care a reușit cea mai importantă performanță a baschetului ieșean: locul III în campionatul național.

Din 2005, Costel Moscalu a antrenat echipa de baschet a Politehnicii, cu care a obținut o promovare în Liga Națională.