Aparatură medicală de ultimă generație zace nefolosită de doi ani la spitalul din Fălticeni

Data publicării:
aparatura falticeni

Spitalul municipal din Fălticeni a cumpărat aparatul pentru tratarea afectiunilor articulare în urmă cu aproape doi ani la solicitarea medicilor din secția de chirurgie. A plătit pentru el 27.000 de lei, iar ca să poată acoperi suma a cerut și ajutorul primăriei. Efortul s-a dovedit însă inutil.

"Din păcate, până în ziua de astăzi urmărind datele, statistice nu s-a făcut nicio intervenție chirurgicală sau extrageri de
corpuri, sau ceva. Atunci îmi reproțez de ce am cumpărat acest aparat,”  a declarat Mircea Lupu, managerul Spitalului Municipal din Fălticeni.

Echipamentul ar putea fi folosit pentru investigarea și tratarea afecțiunilor la articulațiile de umăr, șold și gleznă. Cum aparatul a rămas un mister pentru doctori, niciun pacient nu a beneficiat vreodată de tratament. Faptul că aparatul zace nefolosit de ani de zile nu pare să-i deranjeze prea mult pe medici. Dovadă și faptul că doctorii nu s-au grăbit deloc să se specializeze.

Aparatul pentru bolile articulare nu este singura investiție păguboasă. Unitatea medicală din Fălticeni a mai cumpărat în 2011 o linie de intervenție laparoscopică, la care adresabilitatea este foarte redusă pentru că pacienții se tratează in general în centrele universitare. Pentru laparoscop, spitalul a plătit peste 150 de mi de lei.

CITEȘTE ȘI: 

Aparat unic în ţară, la Spitalul de Recuperare din Iaşi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri