Sari la conținut

Aparatură medicală distrusă la Spitalul de Urgenţă Bârlad din cauza unui şoc de curent

 

Avariat a fost și un aparat de la Radiologie, însă norocul este că în unitatea medicală mai există unul, care, însă, va fi suprasolicitat. Șocul de curent a ars zeci de neoane, a afectat rețeaua de calculatoare dar și un aparat de furnizare a apei.

Pagubele nu au fost încă estimate, pentru că spitalul așteaptă verdictul de la firmele care asigură service-ul echipamentelor. Abia apoi vor fi cerute despăgubiri companiei E.ON.

Scurtcircuitul din rețeaua electrică a afectat blocul operator și secțiile de terapie intensivă, dializă și radiologie. Din cauza șocului de curent, zeci de echipamente medicale au cedat.

„Instalaţia radiologică a fost afectată prin arderea mai multor siguranţe. Am luat legătura cu firma de service care asigură repararea şi verificarea acestei instalaţii,” a explicat George Morcov, inginer la Spitalul Municipal Vaslui.

„Au fost solicitate firmele de service şi, bineînţeles, E.ON care a primit toată această evaluare din partea noastră şi aşteptăm să vedem în ce măsură vom recupera eventualele pagube în urma evaluării,” a declarat Gabriela Daniş, director medical la Spitalul Municipal Bârlad.

Reprezentanţii companiei de electricitate îşi recunosc vina şi se angajează să ofere despăgubiri.