Sari la conținut

Aplauze și bucurie la PSD Iași. Tăcere stânjenitoare la PNL Iași

Reprezentanții PSD din Iași au așteptat la sediul partidului primele rezultate ale alegerilor europarlamentare. ”Ducem foarte mulți europarlamentari și de data asta chiar PSD-iști în Parlamentul European pentru a putea, într-adevăr, să facem din România o țară puternică și o țară a normalității așa cum a început și Guvernul Victor Ponta”, a spus șeful PSD Iași, primarul Gheorghe Nichita.

Surpriză la sediul PSD - liberalul Victor Chirilă a așteptat rezultatele alături de Gheorghe Nichita. Întrebat cum vor reacționa șefii săi, Chirilă a lăsat să se înțeleagă că nu-l mai interesează că va fi sancționat. Victor Chirilă militează pentru refacerea USL: ”Eu am avut un sector în campania electorală și în urma evaluărilor personale din județ mi-am dat seama că stăm foarte foarte prost și singura soluție este refacerea USL, toate întrebările populației au fost de ce s-a spart USL.”

Liberalii se așteptau să obțină cel puțin 20% dintre voturi. Cristian Adomniței a încercat să vadă partea plină a paharului: ”Chiar și cu acest scor PNL a înregistrat cel mai mare scor pe care l-a înregistrat vreodată la alegerile europarlamentare, pentru că în anul 2007 noi am avut un 13,4 % și în 2009 am avut 14,5%.”

Cei de la PD-L îndeamnă la unificarea Dreptei, prin vocea președintelui filialei ieșene, Dumitru Oprea: ”Eu sunt convins că toate partidele din dreapta abia de acum au treabă și lucrul acesta trebuie să fie nu chiar de mâine ci de poimâine o problemă pe care împreună să o gestioneze.”

România va avea 32 de reprezentanți în Parlamentul European.