Aplicarea ideilor nemțești în administrație, împiedicată de...explicații românești

Data publicării:
NEAMT LA BOTOSANI

Ulrich Niemann a fost primar timp de 16 ani într-o localitate din Germania, țară cunoscută pentru eficiența în administrație. A venit în Botoșani pentru a împărtăși din experiența sa. La prima vizită, în centrul vechi al orașului, s-a arătat încântat de potențialul turistic al clădirilor vechi de peste două secole. Trebuie, însă, reabilitate.

„Vedem clădirile şi amestecul lor care sunt, să nu insult, un pic haotice. Deci, cred că arhitectul şef şi arhitecţii vor avea multe de făcut,” a explicat expertul. 

Expertul a venit cu o soluție și pentru a atrage comercianții sa-si deschidă afaceri în zona centrului vechi. Trebuie început cu un restaurant.

Reprezentanții administrației locale au ascultat cu atenție părerile expertului, dar spun că nu toate pot fi și puse în practică.

„Nu le vom aplica decât prin înțelegere cu cetățenii că, dacă aplicăm metodele din Germania, s-ar putea să ne împuște cetățenii,” a explicat  Dan Sandu, arhitect șef al municipiului Botoșani.

„Putem învăța foarte multe, prelua foarte multe din experiența lor administrativă, nu trebuie să aducem nemții să să-i punem să ne conducă, ci doar să învățăm din experiența lor,” a spus Ovidiu Portariuc, primarul municipiului Botoșani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri