Sari la conținut
News Alert

Armenii au mers să se roage la Suceava. O mie de persoane au participat la un pelerinaj în genunchi

Credincioși dn toată țara, cei mai mulți din comunitatea armenilor, au participat duminică dimineața la slujba prilejuită de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului de la Mănăstirea Hagigadar din Suceava.

Radu Krikor Holca, vicarul Eparhiei Armene din România: "mănăstirea are un canon special. Se spune că cei care urcă dealul în genunchi și înconjoară mănăstirea de trei ori de jur împrejur în timp de 40 de zile, deci în 40 de zile să vină de trei ori să facă acest ritual, li se împlinesc dorințele."

Obiceiul a fost respectat de cei mai mulți dintre credincișii veniți la mănăstirea Hagigadar. Au urcat în genunchi dealul care duce către lăcașul de cult. Pe drum, au aprins lumânări și s-au rugat.

La eveniment au fost prezenți atât ambasadorul Republicii Armene în România cât și senatorul Varujan Vosganian.

Hamlet Gasparian, ambasadorul Republicii Armene în România: "particularitatea la Hagigadar este că nu numai armenii vin acolo, ci și românii, și asta e încă o dovadă de prietenie între două popoare pentru că avem trecutul comun și avem, sper, viitorul comun."

Lăcașul de cult de la Suceava a fost construit în anul 1512 şi este singura mănăstire a Patriarhiei Armene din toată Europa.