Asistent maternal anchetat. Un copil de 4 ani a ajuns la spital cu leziuni grave

Data publicării:
AMBULANTA

Cazul a ajuns în atenţia Direcţiei pentru Protecţia Copilului în urma unui apel telefonic prin care asistenţii sociali au fost anunţaţi că că un asistent social din comuna Perieni o agresează sistematic pe fetiţa de patru ani luată în grijă. 

Copila a fost luată imediat din familie şi transportată la spital.

"Mărcile traumatice de la nivelul membrelor indică sau ridică suspiciunea de agresiunea fizică. Pacientul a fost investigat în regim de urgență, ulterior internat în chirurgie pediatrică," a explicat Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt la Spitalul de Pediatrie Iași.

Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui: "Datele preliminare relevă faptul că asistentul maternal profesionist a utilizat, într-adevăr, pedepse corporale pentru disciplinarea copilului de trei ani."

Femeia acuzată de agresiune se apără şi susţine că nu este vinovată: "Fetița a căzut cu piciorul de pragul ușii, pe gresie. De asta este așa. Se lovea de ceva, gata se învinețea repede," a explicat Mihaela Florea, asistent maternal.

Fetița era în grija asistentului maternal din iunie 2014. Alături de ea era crescut și fratele său, în vârstă de opt ani. Acesta nu prezenta semne de agresiune, însă a fost dus într-un centru de urgență pentru copii. Femeia care avea grijă de cei doi fraţi este cercetată acum atât de reprezentanții Direcției de Asistență Socială, cât și de poliție.

Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui: "Având în vedere gravitatea situației, conducerea instituției noastre a dispus efectuarea unei anchete interne care va stabili persoanele care se fac nevinovate de producerea nefericitului eveniment și eventualele sancțiuni legale aplicabile."

"Polițiștii secției de Poliție Rurală 3 Bârlad au întocmit dosar penal. Eefectuează în prezent cercetări asupra infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului," a declarat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Dacă va fi găsită vinovată, femeia care a avut copilul în asistenţă maternală riscă o pedeapsă cu închisoarea de la trei la șapte ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri