Sari la conținut

Așteptare prelungită în stații. Autobuzele care au înlocuit tramvaiele ajung și la intervale de 30 de minute

Cele mai aglomerate trasee sunt cele care duc spre campusurile universitare din Iași. Până la finalizarea reparațiilor la șinele de tramvai, ieșenii care vin din zonele Metalurgie, Baza Trei sau Nicolina, către centru, au la dispoziție doar autobuze.

"Vin foarte greu, la un sfert de oră, jumătate de oră, cel puţin astea de pe Copou. E îngrozitor, noi, care facem naveta în Copou, de obicei e foarte aglomerat, stăm ca nişte sardine."

"Dacă ar rula mai des în perioada în care încep orele de curs ar fi mai ok pentru că sunt o grămadă de studenţi care se înghesuie."

"Aştept 10-15 minute, după care vin trei, patru autobuze la rând, eu frecvent păţesc lucrul ăsta aici."

Autorităţile locale recunosc faptul că sunt la curent cu disconfortul pe care trebuie să îl suporte călătorii, dar nu au soluții deocamdată.

"Transportul Public din Municipiul Iași este o problemă pe care trebuie să încercăm s-o rezolvăm puctual de la o etapă la alta, dar are nevoie de foarte multe investiții, sunt în continuare adeptul ideii de a face transportul ecologic și mă refer cel cu tramvaiul de asta am montat și montăm în continuare liniile," a declarat Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului.

RATP scoate zilnic la stradă 72 de autobuze, 20 de tramvaie şi 17 microbuze.