Atentatul cu bombă, motiva de dorința de răzbunare

Data publicării:
pastile

Polițiștii l-au audiat întreaga noapte pe atentatorul de la universitate în speranța că vor afla ce l-a determinat să recurgă la un asemenea gest.

Înainte de a fi dus la Parchet pentru audieri, atacatorul de la universitate i-a însoţit pe poliţişti si la apartamentul său din Tătăraşi, unde i-a fost percheziţionată locuinţa. La ieşire, autorităţile aveau asupra lor două plicuri, însă au refuzat să spună ce au confiscat din apartamentul bărbatului.

Vecinii au rămas surprinşi de fapta bărbatului, dar recunosc că era destul de retras.

Nimeni nu știa ce plan punea la cale și că avea să creeze panică în întreg orașul în momentul în care a intrat cu bomba în sala în care 40 de tineri de la Facultatea de Electronică și Telecomunicații susțineau examenul de licență.

Studenții și decanul au încercat să negocieze cu atacatorul, însă fără succes. La un moment dat, bărbatul a vrut să pună cap la cap piesele bombei și să își ducă planul la bun sfârșit.

După ce studenții au sunat la 112, bărbatul a fost preluat de anchetatori, iar zona a fost securizată. La mai bine de 8 ore de la incident, bomba a fost scoasă de pirotehniști din incinta universității și transportată cu un echipament special până la poligonul din Popricani unde a fost detonată.

Femeia, care a fost și ea internată în luna febrarie a acestui an la spitalul Socola, a mai declarat că fiul ei a vrut de fapt să se răzbune că nu a fost primit la doctorat la Facultatea de Electronica si Telecomunicatii.

Pentru că acești bolnavi să fie internați și să fie supravegheați permanent de medici, ar fi nevoie de noi prevederi legale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri