Au început înscrierile la clasa pregătitoare

Data publicării:
inscrieri pregatitoare

Doamna din imagine a vrut să fie primul părinte care-și înscrie copiii în clasa pregătitoare la Școala nr. 22. Femeia, mamă a două gemene, spune că a ales această unitate de învățământ pentru că locuiește în apropiere dar și pentru că școala este recunoscută ca fiind una dintre cele mai bune din Iași

„Voiam să fiu prima, să ajung prima să înscriu copilul la şcoală pentru că ştiu că sunt puţine locuri şi e bătălia mare pe locuri la grupa pregătitoare. Am emoţii, dar cred că va fi bine. Voi reuşi să le înscriu unde vreau,” spune Ana Maria Strahotin. 

Procedeul de înscriere este simplu, explică informaticianul Irina Avram: „Introducem datele părintelui care înscrie copilul și datele personale ale copilului. Apoi cererea de înscriere este printată și verficată de părinte ca datele introduse în baza națională să fie corecte după care validăm cererea de înscriere.”

Obligatorii pentru înscriere sunt actele în original, iar cei cu dosare incomplete s-au văzut în situația de a face cale întoarsă.

Părinții își pot înscrie copii în clasa pregătitoare și online, pe pagina Ministerului Educației. Asta nu îi scutește, însă, de un drum până la școală.

„La această școală avem 7 clase pregătitoare, preconizăm să organizăm 7 clase pregătitoare cu 175 de copii iar pentru clasa întâi deocamdată nu avem solicitări. În funcție de evaluarea psihosomatică vom vedea dacă vor fi copii pentru clasa întâi,” a declarat Ionel Nichifor, directorul Școlii nr.22.

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare va continua până pe 14 martie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri