Sari la conținut

Au început înscrierile la clasa pregătitoare. Prima etapă de depunere a dosarelor se va încheia pe 13 martie

A fost agitaţie în unităţile de învăţământ de la prima oră, odată cu începerea înscrierilor la clasa pregătitoare. În prima etapă, programată până pe 13 martie, pot să depună dosarele părinţii care aleg pentru copiii lor o şcoală de circumscripţie. Cei mai căutaţi au fost dascălii care au program şi după ore.

"Să fie cu after school, contează pentur noi. Nu putem să îl luăm la ora 12:00."

"Nu cunosc pe nimeni, dar am nepoţeii care au fost la şcoala asta ştiu că, în general, toţi învăţătorii sunt buni."

"- Aveţi deja un învăţător la care aţi vrea să meargă copilul? - Da, avem, avem. Dar am înţeles că se fac departajări după strada pe care locuim. Acum nu ştiu, vom vedea."

La şcoala "Bogdan Petriceicu Haşdeu" sunt planificate şapte clase pregătitoare. În total, sunt 175 de locuri, dar conducerea unităţii de învăţământ se aşteaptă ca numărul solicitărilor să fie mai mare.

Ionel Nechifor, directorul Şcolii Generale "B.P Haşdeu" Iaşi: "Anul trecut chiar ne-a dat peste cap. Ne-am propus, tot aşa, şapte clase şi am avut 269 de înscrişi. Şi am făcut opt clase, cam numeroase, dar ne-am descurcat, până la urmă."

Etapa a doua de înscriere în clasa pregătitoare va avea loc în perioada 24 martie - 3 aprilie, când vor fi înscrişi copiii care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ. În această etapă, pot fi depuse solicitările de înscriere în altă şcoală decât cea de circumscripţie.