Au început înscrierile la facultate

Data publicării:
dosar

Florentina Stoleriu vine din Oneşti şi este unul dintre cei 30 de candidați care s-au înscris la Facultatea de Filosofie în primele 60 de minute după ce s-a dat startul înscrierilor. Tânăra spune că și-a ales specializarea Comunicare şi Relaţii Publice pentru că își dorește o carieră în publicitate. Și-a depus dosarul doar aici pentru că, spune ea, media de înscriere, 9.48, îi va asigura un loc la buget la facultatea dorită. 

Singurele facultăți de la Universitatea "Al. I. Cuza" unde se de examen de admitere sunt cele de Informatică, Drept și specializarea kinetoterapie din cadrul Facultății de Sport. La celelalte se ia în calcul media obținută la examenul de bacalaureat și, ca departajare, rezultatele din anii de liceu. Ca să fie siguri că vor prinde un loc, candidații cu rezultate slabe la examenul de maturitate își depun dosarele la mai multe facultăți.

În timp ce unele facultăți sunt luate cu asalt, sunt și specializări fără căutare. Facultatea de Fizică, spre exemplu, a scos la concurs 100 de locuri, dar doritorii întârzie să apară.

Situație asemănătoare și la Facultatea de Matematică. În 2 ore de înscrieri s-au prezentat 12 candidați.

În total, Universitatea „Al. I. Cuza" scoate la concurs aproape 6.500 de locuri. Dintre acestea 3.600 sunt la buget şi 2.860 la taxă. Perioade de înscrieri se încheie pe 19 iulie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri