Au început înscrierile la liceu. Elevi din toată regiunea au venit să înveţe la Iaşi

Data publicării:
INSCRIERI USAMV IASI

Evaluarea Naţională a luat sfârşit iar de luni au început înscrierile la liceele din oraş. Şi în acest an, zeci de elevi din alte judeţe ale Moldovei au venit să studieze la liceele din Iaşi. Printre ei se numără şi Darius, din judeţul Neamţ. Cu media generală zece la anii de studiu şi media 9,45 la evaluarea naţională, acesta speră să ocupe unul dintre locurile de la Colegiul Costache Negruzzi.

"Mi se pare că oferă o deschidere mai bună în viaţă faţă de liceele din judeţul Neamţ," consideră adolescentul.

Colegiul Costache Negruzzi este prima opţiune şi pentru Alexandra din Bacău: "mă poate îndruma mai mult spre viitor, am mai multe oportunităţi dacă este un liceu mai bun."

Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi: "Până astăzi, s-au înscris 115 elevi din Neamţ, Vaslui, Botoşani, dar şi din Bacău, Tulcea sau Galaţi. Unii au venit cu medii chiar foarte mari. 40 de note sunt peste 9 şi chiar aş putea spune 20 de note peste 9,50. Deci o concurenţă pentru elevii ieşeni."

Ultima zi de înscrieri este marţi, 7 iulie. Elevii vor fi repartizaţi de calculator în funcţie de opţiunile scrise. Pe 15 iulie, absolvenţii de gimnaziu vor afla dacă au reuşit să intre la liceul dorit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri