Sari la conținut

Au returnat portofelul găsit pe stradă. Doi bărbați au dus la poliție un portofel cu 300 de lei

Fără să stea pe gânduri nici măcar o secundă, cei doi bărbați au predat portofelul polițiștilor locali la nici un sfert de oră după ce l-au găsit. Întâi au sunat la 112 de unde au aflat că trebuie să meargă la cea mai apropiată secție de poliție.

"N-am umblat în el absolut deloc, că mai găsisem niște bani, vreo 200 de lei ascunși pe undeva, chiar am făcut o glumă că i-a ascuns de femeie ca sa nu-i găsească," povesteşte Vasile Agachi, unul dintre bărbaţii care au găsit portofelul. Cei doi sunt din comuna Corbasca și își câștigă existența muncind cu ziua la câmp. Venitul lor lunar nu este mai mare decât suma pe care au găsit-o pe stradă. Recunosc cu seninătate că banii din portofel le-ar fi prins bine, numai că nu au vrut să se bucure de ceva ce nu le aparține.

Gheorghe Dănilă: "Cine nu are nevoie de bani, dar nu erau ai mei. Ce făceam cu ei? Mă bucuram pe moment și pe urma ce făceam?"

Reprezentanții Poliției Locale Bacău spun că rar se confruntă cu astfel de situații. Florin Podoleanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Bacău: "Aceste persoane sunt mai puțin favorizate din punct de vedere social, nu au o situație materială foarte bună. Acest exemplu trebuie adoptat de către toți cetățenii.!

Cei doi bărbați nu doresc să primească recompensă pentru fapta lor. Între timp, polițiștii locali l-au identificat pe proprietar și urmează să îi înapoieze portofelul.