Autoritățile locale din Iași au ținut discursurile la școala „Alexandru cel Bun”

Data publicării:
inceput scoala2

Unitatea de învăţământ nu a fost aleasă pentru criteriile de performanţă. Aleşii au dorit să-şi ţină discursurile la şcoala generală numărul 13 pentru că este una dintre unităţile care au primit cei mai mulţi bani pentru renovare, în acest an - 220.000 de lei. 

Însă discursurile nu au fost prea încurajatoare pentru sutele de elevi emoţionaţi.

Nu trebuie să ne bazăm numai pe elite ci trebuie să devenim un oraş al elitelor. De accea suntem acum aici, în cartierul Alexandru cel Bun, de aceea am încercat să facem din cartierele ieşene ca toate să fie cartiere de elită,” le-a spus elevilor Mihai Chirca, viceprimarul municipiului Iaşi.

„Nu este un secret că adolescenţii se trezesc după ani de şcoală cu o diplomă care nu le foloseşte la nimic pe piaţa muncii. Printr-un efort conjugat al tututror celor implicaţi trebuie să încercăm să eliminăm astfel de situaţii,” a spus Bogdan Abălaşi, subprefectul judeţului Iaşi.

Digi24 Iaşi şi-a propus să prezinte, prin intermediul unor transmisii în direct, poveşti de succes ale şcolii ieşene, în cadrul Digimatinal, difuzat între orele 7 şi 10. Inspectorul şcolar general, Camelia Gavrilă, a interzis însă accesul echipelor Digi24 Iaşi în toate şcolile de stat din judeţul Iaşi până la ora 11.30.

„Nu am interzis ci am recomandat să fie prezent Digi şi ca şi ceilalţi colegi din presă la deschiderea oficială. Nu putea să ia startul într-o altă deschidere atât timp cât în Iaşi deschiderea este la Colegiul Racoviţă şi la şcoala aceasta. Restul, după 11 jumătate aveţi libertatea să preluaţi toate imaginile,” a declarat Camelia Gavrilă, inspector general IȘJ Iaşi.

Demersul Digi24 era de a prezenta rezultatele de execepţie ale profesorilor şi elevilor din Iaşi şi din alte oraşe mari ale ţării.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri