Avem nevoie de un miting aviatic la Iași? Primarii comunelor sărace ar folosi altfel fondurile alocate

Data publicării:
consilieri judeteni miting aviatic 2

La ultima şedinţă a Consiliuui Judeţean Iași, în doar câteva minute, cu puține obiecții din partea opoziţiei, majoritatea din Consiliu a aprobat alocarea de 150.000 de lei pentru organizarea mitingului aviatic de pe 17 august. Directorul general al Aeroportului Internațional Iași, Marius Bodea, a spus că ar mai avea nevoie de 50.000 de lei pe care speră să-i obțină de la sponsori.

Dacă aleșii de la Consiliul Județean au probat rapid cheltuirea sumei de 150.00 de lei pentru organizarea mitingului aviatic, nu acelaşi lucru se întâmplă când vine vorba de problemele de infrastructura. O spun chiar primarii care gasesc alte intrebuintari pentru banii din bugetul județean.

Primarul comunei Dagâța, Mirel Damaschin, a spus că ar folosi banii pentru reparațiile curente de la școli. Dacă i s-ar fi alocat lui banii, i-ar fi dat pentru grădinița din satul Mănăstirea care are acoperișul deteriorat.

Primarul din Ruginoasa, Ionel Moraru, s-a plâns că nu are un metru de asfalt în localitate. ”Suntem dați uitării. Nu are nimeni grijă de noi, ne lasă să ne zbatem ca peştele pe uscat”, a spus primarul.

O altă prioritate este Aeroportul. Imediat după spectacolul de pe 17 august se vor porni şi lucrările de construire a unei noi piste de 2.400 de metri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri