Banii de la alegerile locale trebuie returnați

Data publicării:
alegeri 20locale 20pe 20datorie-34195

Mirosloveşti, Tomeşti, Ţuţora, Valea Seacă, Ciorteşti, Golăeşti şi Lespezi sunt comunele care nu au reuşit nici până acum să restituie banii cheltuiţi în vară. Cumulat, primăriile din aceste comune au datorii de peste 30.000 de lei. Pe prima poziţie se află comuna Tomeşti.

7 comune ieşene cu datorii de peste 30 de mii lei

Comuna Tomeşti înregistrează cea mai mare datorie, de 10.000 de lei. Banii trebuiau plătiţi, conform legii în termen de 60 de zile de la organizarea alegerilor. Acest lucru nu s-a putut din varii motive, unele primării au conturile blocate, unele nu au prevăzute fondurile necesare în bugetul local”, a declarat Felix Guzgă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Iaşi.

Primăria Tomeşti are conturile blocate deoarece are arierate mai mari de 90 de zile,iar primarul se lupta sa rezolve situatia.

"O să dăm şi Prefecturii datoria, mai avem datorii şi către Consiliul Judeţean.

Dacă datoria la Prefectură nu este arierat nu o pot plăti. Doar după deblocarea conturilor sau atunci când datoria la Prefectură ajunge arierat”, a declarat Ştefan Timofte, primarul comunei Tomeşti.

Şi primăria Lespezi are de înapoiat 3.000 de lei. Însă primarul are de făcut plăţi mult mai importante în acest moment.

Acum vor să le dăm bani pentru hârtia care s-a folosit la buletinele de vot şi ce a mai fost acolo, pixuri şi materiale..lipici şi momentan eu nu am disponibilităţi. Am avut proiecte pe fonduri europene..am dat 2 miliarde dobânzi la împrumutul de la bancă”, a declarat Ioan Lazăr, primarul comunei Lespezi.

Alţi primari nici nu ştiu ce datorie au.

Nu cunosc exact suma, dar primăria nu are disponibilă momentan suma respectivă”, Ionuţ Gospodaru, primar comuna Mirosloveşti

Nu cunosc exact suma, dar primăria nu are disponibilă momentan suma respectivă”. (Ionuţ Gospodaru, primar comuna Mirosloveşti)

Reprezentanţii Prefecturii au precizat că nu le rămâne decât să facă nenumărate adrese şi să insiste pentru a recupera sumele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri