BÂRLAD. Copii care și-au filmat tatăl când îi maltratează. Polițiștii le cer procurorilor să-l rețină pe bărbat. Procurorii l-au lăsat să plece acasă

Data publicării:
tata agresiv birlad 1

Caz revoltător la Vaslui. Trei fraţi, două fete şi un băiat, au cerut ajutorul Protecţiei Copilului pentru că tatăl îi bate şi îi umileşte. Ultima ispravă a bărbatului a avut loc săptămâna trecută când, beat şi furios, şi-a bătut una dintre fiice şi pe cealaltă a obligat-o să filmeze întrega scenă. Mama copiilor este plecată la muncă în Italia. Cazul a ajuns în atenția poliţiştilor.

Bărbatul a fost audiat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad și riscă până la 6 ani de închisoare pentru violențele comise. În primă fază, însă, va fi decăzut din drepturile părintești.

Între timp, mama copiilor a fost chemată din Italia, acolo unde muncește de câțiva ani. Inițial, cei trei frați au fost duși în centrul de primire în regim de urgență a copiilor abuzaţi, iar de aici au fost preluați de una dintre rudele mamei. Cât au stat în centru, copiii au primit consiliere psihologică. ”Copiii verbalizează trauma trăită. S-a impus consilierea psihologică și vor fi incluși într-un program pentru reechilibrarea lor psihoemoţională”, a declarat Irina Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Procurorul care a preluat cazul a decis că bărbatul poate fi cercetat în stare de libertate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri