BEC: K. Iohannis 54,81% , V. Ponta 45,12%. Reacţiile de la sediile de partid din Iaşi

Data publicării:
reactii partide

Klaus Iohannis l-a învins pe Victor Ponta în cursa pentru Cotroceni, inclusiv în fieful PSD de la Iaşi. Victoria este zdrobitoare în municipiu, unde, potrivit numărătorii paralele a ACL, Klaus Iohannis a obţinut peste 60% din voturi. În judeţ, potrivit  rezultatelor finale anunțate de Biroul Electoral Judeţean, candidatul ACL a câștigat la o diferență de aproape un procent si jumătate, așa cum arătau şi rezultatele EXIT-pollurilor.  

La sediul ACL Iași, primele estimări ale votului au fost primite cu aplauze.

Cristian Adomniței, președintele Consiliului Județean Iași: "România, vă mulțumim! Iași, vă mulțumim. Ce s-a întâmplat astăzi este o demonstrație că după 25 de ani de la Revoluție românii și-au luat țara înapoi. Astăzi, România și-a proiectat un nou viitor."

Cei din tabăra social democrată au fost mult mai reținuți în declarații.

Gheorghe Nichita, președintele PSD Iași: "În seara asta încetează regimul Traian Băsescu, în această seară vom avea un alt regim în România, probabil unul al normalității. De asemenea, cred că se desprinde foarte clar, din votul care este până acum doar la nivel de sondaj derulat pe ecranele televizoarelor că e nevoie de un proiect de țară. Un proiect de țară în care românii să fie uniți și să nu mai cultivăm dezbinarea."

Calculele facute de cei de la PSD s-au năruit complet după numărătoarea finală.

Marian Grigoraș, purtător de cuvânt BEJ: "În ceea ce privește voturile obținute de fiecare candidat, rezultatele sunt următoarele: Klaus Werner Iohannis a obținut 207.223 de voturi, respectiv 50,66 la sută. Victor Viorel Ponta a obținut 201.757 de voturi, respectiv 49,33 la sută."

Din totalul voturilor exprimate în judetul Iași, peste 51.000 au fost pe liste suplimentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri