Beneficiarii de ajutoare sociale pentru încălzire, verificați aspru

Data publicării:
completare acte

Conform noilor norme, fiecare beneficiar de ajutor social sau de încălzire trebuie să depună o singură cerere la Primărie, precum și o declarație pe propria răspundere privind veniturile și bunurile. „Ca o noutate în acest an, fiecare primărie va trebui să încheie un protocol cu Direcția Agricolă pentru punerea la dispoziție a unui program informatic de calcul a valorii nete de producție pentru suprafețele de teren, animale și păsări, în vederea stabilirii dreptului la ajutor,” a explicat Bogdan Abălași, subprefectul județului Iași.

La primărie, beneficiarii vor înregistra în noul program toate animalele din gospodarie, precum și terenurile pe care le dețin, și în funcție de care se calculează estimativ producția pe un an de zile, în euro. „Rezultatul trebuie să fie sub 1.000 de euro pentru cei care sunt persoane singure și sub 2.500 de euro pentru familie,” a precizat Neculai Olariu, directorul Direcției pentru Agricultură Iași. 

„Acest sistem va ajuta asistenții sociali, dar și beneficiarii, pentru a nu se face discrepanțe între unii beneficiari și alții. Au ajuns la acest soft tocmai să ia beneficiarii care au într-adevăr nevoie de aceste beneficii,” a explicat Costel Grojdea, reprezentant AJPIS Iași. 

Noua lege vine și cu schimbări, precum introducerea ajutorului de căldură cu energie electrică, pentru cei care nu au alte surse de încălzire. Cea mai mare sumă acordată este de 240 de lei, pentru cei cu venituri sub 155 de lei pe membru de familie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri