Sari la conținut

Bilanț după ninsori și viscol. În urma codului portocaliu de vreme rea au fost închise 14 drumuri în Vaslui

A nins încontinuu în județul Vaslui, de duminică seară, începând cu ora 20. Depășite de situație, autoritățile au fost nevoite să închidă zece drumuri județene și alte patru naționale. Șoferii care au ales ruta Ivănești - Bacău au fost nevoiți să se întoarcă din drum.

„Ne-a oprit echipajul de poliție. Ne întoarcem înapoi la Huși să ținem Bârlad, Adjud, bănuim că partea aia nu e înzăpezită”, a spus un șofer.

„Datorită viscolului și căderii de zăpadă în ultima perioadă de timp, o porțiune de sector nu a reușit să fie deszăpezită. Din acest motiv, traficul pentru moment este oprit”, a declarat Mihai Rotaru, agent în cadrul poliției Ivănești.

Chiar și după lăsarea serii, drumurile au rămas impracticabile.

„- Ne întoarcem la Vaslui să vedem când se va deszăpezi drumul ăsta. Trebuia să ajung acasă, la Bacău, că am fost la Vaslui, la Huși.

- Și acum ce o să faceți?

- O să stau pe undeva. Trebuie să stau pe undeva, doar nu o să stau aici, în intersecția asta”, a spus un sofer.

„Ce să fac? Stau în stradă lângă polițistul ăsta, poate mă cheamă acasă”, a spus o altă persoană.

Mai mult, cei care locuiesc la zece kilometri distanță de comuna Ivănești au fost nevoiți să lase mașina pe marginea drumului și să meargă pe jos.

„Am fost la muncă, la serviciu și acum ne ducem acasă, am lăsat mașina, aici. Mâine iar vin la muncă pe jos. Plec de la cinci de acasă, vin la muncă și tot așa până se deschide drumul”, a spus un alt participant la trafic.

Tot vremea rea a lăsat fără curent electric peste 2000 de familii.