Bilanţul primei săptămâni de înscrieri la clasa pregătitoare: mii de dosare depuse 

Data publicării:
copii clasa pregatitoare

După şapte zile de înscrieri pentru clasa pregătitoare, la Iaşi au fost depuse 4.700 de dosare. La unele unităţi de învăţământ cererea depăşeşte deja oferta de locuri. Este și cazul școlii "Gheorghe Asachi", care aparține de Liceul "Vasile Alecsandri".

"Avem înscriși 71 de copii pe cele 50 de locuri pe care le-am anunțat inițial. Prin urmare, numărul de solicitări a depășit ceea ce am previzionat noi inițial pentru planul de școlarizare," a explicat Manuela Beatrice Coţofan, directorul Liceului ''Vasile Alecsandri'' Iaşi.

O situație similară s-a înregistrat și anul trecut, când unitatea de învăţământ s-a văzut nevoită să formeze trei clase în loc de două. În topul preferinţelor părinţilor sunt şi şcolile "Bogdan Petriceicu Hașdeu" şi "Carmen Sylva".

Ionel Nechifor, directorul Școlii Generale "Bogdan Petriceicu Hașdeu" Iași: "Avem, la ora aceasta, 162 de înscriși pe 175 de locuri. Anul trecut au fost 269 de înscriși, tot așa pe șapte clase. Și a trebuit să facem opt pentru că nu putem să avem mai mult decât e prevăzut în fiecare clasă."

Marian Dinter, directorul Școlii Generale "Carmen Sylva" Iași: "Din 50 de locuri pe care le avem în anul școlar 2015-2016, până în prezent s-au ocupat 45 de locuri."

Soluţiile propuse pentru şcolile cele mai solicitate 

Acolo unde solicitările depăşesc numărul de locuri, fie se va suplimenta numărul de clase, fie clasele vor avea un număr mai mare de elevi. Cea de-a doua variantă nu este însă pe placul dascălilor.

"Noi, învățătorii am dori să avem un număr cuprins între 20 - 25 de elevi pentru ca activitatea didactică să se poată desfășura eficient. Deci, împărțim timpul fizic la numărul de elevi, un minut cu fiecare elev în parte. Cât mai vorbește și cadru didactic," a spus Geanina Constantinescu, învățător.

Părinții care au nelămuriri referitoare la înscrierea la clasa pregătitoare, pot suna la telefonul verde al Inspectoratului 0800 816 232.

Pe 20-21 martie se vor afișa în unitățile de învățământ, dar și pe site-ul Inspectoratului Şcolar, listele cu elevii înscriși după prima etapă. De pe 24 martie începe a doua etapă de depunere a dosarelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri