Bine cu forţa. Oamenii străzii refuză să fie duşi în adăposturi, la căldură

Data publicării:
OAMENII STRAZII

Misiune grea pentru poliţiştii locali din Iaşi. Aceştia au încercat să-i convingă pe oamenii străzii să renunţe la adăposturile improvizate şi să meargă în centrul social pregătit de Primărie.

În cartierul Alexandru, patru persoane dormeau într-o locuinţă improvizată din paturi, saltele şi haine adunate de-a lungul timpului. În ciuda temperaturilor de până la -25 de grade Celsius, gândul de a merge într-un loc amenajat nu i-a bucurat:

“ - O să mergeţi în seara asta la un adăpost al primăriei. - Nu merg la nici un adăpost. Lasă-mă în pace!”

Cu greu s-au lăsat convinşi de poliţişti.

“Iau zapadă în mână, mă spăl cu zăpadă frumos. Dau pe faţă că noi suntem români curaţi,” încearcă să-i convingă un om al străzii pe poliţişti.

“Este ger în noaptea asta şi o să îngheţaţi aici. Da, ştiu. Minus 12 grade, minus 16 grade.”

În zona centrală, poliţiştii au găsit o situaţie chiar mai gravă: “Avem aici o persoană care e în căricior. Şi ea nu poate să rămână aici în seara asta.”

20 de persoane au fost luate de pe stradă şi duse în adăpost.

Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Iaşi: “Având în vedere temperaturile foarte scăzute din aceste zile, poliţiştii locali acţionează pentru identificarea şi adăpostirea persoanelor care nu au domiciliu. Menţionăm faptul că majoritatea persoanelor refuză să meargă la centrele de adăpost, dar cu metode specifice reuşim să îi aducem aici, să îi adăpostim.”

Oamenii sunt duşi în adăpostul C.A. Rosetti, unde primesc o masă caldă, ceai şi un pat unde să doarmă, însă mulţi preferă să rămână pe străzi pentru că în centru consumul de alcool este strict interzis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri