Sari la conținut

Bloc incendiat în Suceava. Locatarii se acuză reciproc pentru izbucnirea focului

Focul a pornit noaptea, în jurul orei 1.30. Flăcările uriaşe au înghiţit un garaj de lemn care era lipit de bloc şi s-au extins apoi la acoperişul clădirii. Pompierii s-au luptat ore în şir cu focul şi vorbesc despre o mână criminală.

„Se pare că incendiul a fost provocat în mod intenţionat. Iniţial, s-a pornit de la o anvelopă incendiată în zona unor garaje de lemn care erau lipite de acest bloc,” a explicat Ioan Burlui, șeful ISU Suceava.

„Eu am văzut cauciucul arzând, era un cauciuc de vreo 1.200, cam aşa.”

„În momentul când a izbucnit incendiul, flacăra s-a dus sus şi a luat foc. Asta e soluţia din punctul meu de vedere: le-a făcut aici şi a luat foc blocul. N-are decât să plătească,” crede Gheorghe Bălan, consilier local la Primăria Broşteni.

„A ars, oamenii sunt vinovaţi şi primărie şi tot. Nu trebuia să lase magaziile lipite de bloc, bătute în cuie şi lipite de bloc,” este de părere un localnic. 

Proprietarul garajului incendiat spune că are contract de închiriere pentru terenul unde se afla construcţia şi că, în trecut, a fost ameninţat chiar de cel care îl acuză acum că e vinovat pentru producerea incendiului.

Pagubele se ridică la peste 100 de mii de lei. Blocul tocmai fusese renovat din fonduri europene.