Sari la conținut

Blocaj la o primărie din Vaslui. Bunurile primăriei Şuletea sunt sub sechestru

Pompiliu Liga a venit la primăria Şuletea să ceară un certificat fiscal de care are absolută nevoie pentru a vinde o bucată de pământ. Funcţionarul i-a explicat că nu îi poate da certificatul pentru că nu poate folosi aparatura. Omul a plecat complet nelămurit: Aş lua pe pământ 1900 lei, acum, pe loc. Dar am nevoie de act şi nu ne dă. Nu ştiu ce să fac, unde să mă duc.

Ca să nu paralizeze toată activitatea primăriei, funcţionarii au cerut sprijin de la profesorii din sat care îi lasă să folosească un copiator de la şcoală.

Actele contabile se fac ca acum 30 de ani, cu pixul. Corespondenţa cu instituţiile statului este de aproape o săptămână inexistentă după ce executorul a pus sechestru şi pe fax. Am ajuns de la baza informatică la baza scrisă. Este foarte greu, să o luăm de la început, să calculăm din pix, manual şi să formulăm adrese în formă scrisa, a spus contabila Elena Scarlatache.

De două zile, primarul din Şuletea încearcă să scape de sechestru cerând ajutorul pe la ministere. Dacă nu va reuşi aşa, Ciprian Tamaş are alt plan: Am vorbit deja cu cei mai gospodari oameni din Şuletea. Vor merge cu mine la Guvern, vom fi vreo 20 - 30 de oameni. Altă soluţie nu mai am.

Problemele au apărut după ce o firmă care a executat câteva studii de fezabilitate a dat în judecată primăria Şuletea pentru că nu şi-a primit banii la timp. Penalităţile au ajuns, în numai doi ani, la 150.000 lei.