Bolnavii de la Spitalul de Recuperare din Iași vor fi programați și diagnosticați online

Data publicării:
asistenta calculator

Cu ajutorul platformei informatice, medicii de la Spitalul de Recuperare din Iaşi vor avea acces online la istoricul medical al fiecărui bolnav şi vor putea comunica prin intermediul unui portal cu medici specialişti şi cu cei de familie despre afecţiunile pacienţilor. Proiectul este deocamdată la stadiul de licitații.

„S-au prezentat cinci firme. Valoarea contractului ar fi de aproximativ două milioane de lei. Sperăm că în această săptămână să se reuşească evaluarea ofertelor astfel încât să atribuim contractul săptămâna viitoare”, a declarat Carmen Cumpăt, managerul Spitalului de Recuperare Iaşi. 

Avantaje sunt şi pentru medici şi pentru pacienţi.

„Obiectivul general al proiectului este fundamentarea relaţiei dintre medic şi pacient, punerea la dispoziţie a pacienţilor a serviciilor publice de e-sănătate: programarea online a consultaţiilor medicale, cerere online pentru informaţii din dosarul electronic unic al pacientului”, a explicat Gabriela Nica, jurist la Spitalul de Recuperare Iaşi.

Sistemul va fi securizat şi va funcţiona de anul viitor. La Spitalul de Recuperare sunt tratați anual 18.000 de pacienţi.

CITEȘTE ȘI:

Criza de personal din spitale, soluționată cu voluntari

SMURD Iași va primi un elicopter special pentru intervenții în zona graniței cu Republica Moldova  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri