Sari la conținut

Cadou pentru primul copil născut de Crăciun. Pompierii au oferit în dar un trusou complet pentru bebeluşi

 

În noaptea de Crăciun, în Iaşi au venit pe lume 6 copii: trei fete şi trei băieţi. Primul dintre ei, o fetiţă, are puţin peste 2 kilograme, se va numi Ştefana şi este al treilea copil al familiei Florea. Pentru Ştefana, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi au pregătit cele necesare pentru un bebeluş: de la hăinuţe şi aşternuturi până la scutece.

Mama fetiţei premiate, bucuroasă că Moş Crăciun i-a adus cel mai frumos dar - un copil, a fost emoţionată de cadourile pompierilor: "un gest foarte frumos, nu mă aşteptam, chiar nu mă aşteptam, un ajutor binevenit."

"A devenit o tradiţie ca pompierii ieşeni să fie prezenţi în prima zi de Crăciun la maternitate pentru a dona trusou complet primului nou-născut dintr-o familie defavorizată," a spus Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

"Acţiunea Inspectoratului Judeţean de Urgenţă este cu totul deosebită, este o colaborare de trei ani. Ne bucurăm că ei sunt alături de mămicile care nasc în noaptea de Crăciun şi în special mămicile care nu au o situaţie financiară cu totul şi cu totul specială," a adăugat  Mircea Onofriescu, managerul Maternităţii ''Cuza Vodă'' Iaşi.

Anul trecut, în noaptea de Crăciun, la cele două maternităţi din Iaşi au venit pe lume 9 copii: 6 băieţi şi trei fetiţe.