Cadrele medicale din Iași au oprit lucrul timp de două ore

Data publicării:
greva asistente

La Institutul de Oncologie, încă de la începerea programului, cadrele sanitare s-au adunat în holul principal al instituţiei, pentru a-şi exprima nemulţumirea cu privire la finanţarea precară a sistemului de sănătate.

„Ne vrem drepturile salariale, vrem al treisprezecelea salariu, vrem să se aprobe 6% din PIB aşa cum s-a discutat,” a spus unul dintre protestatari.

„Se pare că domnii miniştri, atât cel al Sănătăţii, cât şi cel de Finanţe, nu au urechi să audă problemele cu care se confruntă sistemul sanitar. După cum se vede, a ajuns cuţitul la os întregului personal din sistemul sanitar,” a declarat Cătălin Cătur, vicepreşedintele Sanitas Iaşi.

Pacienţii au încercat să fie îngăduitori: „Sunt obişnuită să stau să aştept, la vârsta mea, sunt obişnuită,” a spus o pacientă. „Îşi cer drepturile, şi aşa au salariile proaste, nu-s plătiţi cum trebuie,” a spus un alt pacient.

La Policlinica numărul unu, bolnavii nu au fost la fel de înţelegători: „Foarte nemulţumit! Am două ore de când stau şi reazem aici şi umblă liderul înbrăcat în tricolor,” a spus un pacient nemulțumit.  „Să ceară dreptul ce le trebuie şi să înceapă treaba, că stăm prea mult,” a mai spus un pacient.

De joi, 28 noiembrie, sindicaliştii au anunţat că vor intra în grevă generală pe termen nelimitat.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri