Sari la conținut

Campanie fără voie. Un primar PSD a apărut în materiale de campanie pentru PNL

Primarul localității Moșna se află la al treilea mandat. În urmă cu două luni, a părăsit tabăra liberală pentru a intra în partidul social democrat. Fotografia i-a apărut în bannere și afișe lângă Victor Ponta, candidatul PSD la prezidențiale. Cu o zi înainte de vot, însă, localnicii au primit calendare cu fotografia primarului imprimate cu sigla PNL.

"Apare imaginea mea în mod abuziv, fără consimțâmântul meu, alături de candidatul Klaus Iohannis, cu specificația că m-am hotărât, că îl susțin pe Klaus Iohannis," povesteşte Georgel Popa, primarul comunei Moșna.

Localnicii au rămas, și după ziua alegerilor, nedumeriți cu privire la candidatul pe care îl susține primarul, de fapt:

"- V-a influențat asta în vreun fel votul?  - Păi cum să nu te influențeze, dacă vezi una într-o zi și alta în cealaltă zi, cum să nu te influențeze?!"

"Am luat-o în buzunar, să i-o arăt domnului primar și să îl întreb, joi erați cu Ponta și sâmbătă dimineață nu mai erați. Dar nu l-am găsit, cred că era și el supărat."

"Nu l-am văzut cu domnul Iohannis, era parcă cu domnul Ponta, de unde a apărut acum? Noi de unde să știm? Noi suntem mici la țară."

În final, candidatul Victor Ponta a fost votat de 74 la sută dintre votanții din Moșna, în timp ce Klaus Iohannis a primit doar 10 la sută din voturi. Reprezentanții Partidului Național Liberal spun, însă, că nu au nicio implicare în tipărirea calendarelor. Mai mult, îl acuză pe primar că a iscat acest scandal pentru a-și face publicitate.

"Este imposibil și complet neadevărat că cineva din cadrul ACL sau PNL să fi tipărit asemenea materiale. Noi, în primul rând, nu am tipărit pentru această campania calendare cu îndemne electorale sau cu sloganul formațiunii," a spus Alexandru Muraru, vicepreședinte PNL Iași.

Cazul este cercetat și de polițiști care au deschis o anchetă pentru a afla cine a tipărit calendarele.