Sari la conținut

Campanie pentru o bibliotecă de jucării destinată copiilor cu dizabilităţi

Voluntarii Fundaţiei Bethany au mers în zonele cele mai aglomerate ale oraşului să strângă fonduri pentru copiii cu dizabilităţi în cadrul campaniei Inimă Bună.

” În această perioadă oamenii sunt mult mai buni, mai darnici deoarece vin şi sărbătorile de Crăciun, iar din cât au le dau, ne ajută,” a explicat Andreea Martinic, voluntar.

”Este o faptă bună mai ales că vine Crăciunul şi strângem pentru o cauză nobilă,” a spus Ana-Maria Gugoaşe, voluntar.

Din banii strânşi vor să cumpere jucării şi jocuri educative pe care cei 30 de copii care vin la centrul de recuperare de la Fundaţia Bethany să le poată împrumuta acasă.

Diana Caţarschi Zaharia, cordonator campanie: ”Sunt jucării terapeutice practic, sunt jucării care ajung în familii, sunt jucării pe care familiile nu şi le pot permite. Copiii pot învăţa diferite culori sau diferite senzaţii pe care ei nu le percep altfel.”

Mulţi dintre trecători au fost sensibilizaţi de campania tinerilor.

”Mi se pare un lucru corect şi e ceva uman.”

”Sunt mulţi care ar putea să dea, dar mulţi nu vor. 5 lei cred că nu moare nimeni pentru un 5-10 lei.”

”Un leu chiar dacă dă e bine, ajută pe cineva care nu are. Mă bucur foarte mult că am contribuit şi eu cu ceva, am avut posibilitatea asta să contribui cu ceva pentru a-i ajuta.”

Pentru a amenaja ludoteca , voluntarii au nevoie de 10.000 de lei, bani ce speră să-i strângă până pe 5 decembrie, când se va încheia campania.