Sari la conținut

Campanie umanitară inedită. Persoane obişnuite devin barmani pentru o zi, iar bacşişul este donat

Cornel Antal are 25 de ani şi este agent de vânzări. Este unul dintre voluntarii care au acceptat să se implice în campanie, chiar dacă nu a mai lucrat niciodată ca barman. În cele două zile lucrate a reuşit să strângă 400 de lei de la clienţi.

"Lucrez într-un domeniu cu totul diferit, dar a fost o provocare pentru mine şi în acelaşi timp dorinţa de a face un bine," spune tânărul.

Clienții au fost foarte receptivi. Unii dintre ei s-au hotărât chiar să își asume, la rândul lor, rolul de barman sau ospătar.

"Am fost client în această cafenea, am aflat de campanie şi doresc să particip şi eu ca şi voluntar în proiectul acesta. Sâmbătă voi fi de serviciu şi vă aştept pe toţi."

"Campania mi se pare OK. Am înțeles că a plecat de undeva din Italia și este binevenită de ce nu?!"

"Oricum las de obicei bacșiș, dar acuma, mai ales că este pentru un caz mai special, cu mare drag." 

Iniţiatorii campaniei au venit cu această idee încă de anul trecut, însă până acum nu au găsit niciun proprietar de cafenea care să accepte colaborarea.

Alexandra Pompaș, iniţiator proiect: "Voluntari, persoane obişnuite, persoane care au job, vin aici şi donează din timpul lor pentru o cauză. El lucrează aici ca şi voluntar, îşi adună prietenii familia şi dacă sunt serviţi OK, va primi un bacşiş."

În acest an, banii vor merge către o fetiță de 5 ani, care suferă de o boală rară de piele. Copilul are nevoie de tratament şi haine speciale, ce presupun o cheltuială lunară de 4.000 de lei.

"Noi le mulțumim foarte mult oamenilor care s-au implicat pentru noi. Singuri nu avem nicio șansă," a spus Daniela Bibirig, mama Alexandrei.

Inițiatorii și-au propus să încheie campania pe data de 21 decembrie, însă dacă va avea succes, va fi prelungită până după sărbători.